خانه / اخبار سازمان مرکزی دانشگاه / ابراهیمی: تحصیل بیش از ۷ هزار دانشجوی غیرایرانی در واحدهای داخل کشور/ شیخ عطار: دانشگاه آزاد اسلامی باید تجلی دانشگاه اسلامی به معنای اخص باشد

مراسم تکریم و معارفه سرپرست اداره کل امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر علی اکبر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنا و دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم تکریم دکتر حسین ابراهیمی مدیرکل سابق امور بین الملل دانشگاه و معارفه علیرضا شیخ عطار سرپرست اداره کل امور بین الملل دانشگاه، امروز با حضور دکتر علی اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان مرکزی برگزار شد.

دکتر ابراهیمی در این مراسم با بیان اینکه ۷ هزار و ۴۲۸ دانشجوی غیرایرانی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در داخل کشور مشغول به تحصیل هستند، گفت: همچنین ۲۱ هزار و ۶۳۲ دانشجو در واحدهای بین الملل داخل شامل کیش، قشم، بندرانزلی، چابهار، آیت الله آملی، جلفا، ماکو، مجتمع بین المللی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان، خلیج فارس و مجتمع بین الملل واحد تبریز شاغل به تحصیل هستند.

وی افزود: سه هزار و ۴۸۲ دانشجو در واحدهای برون مرزی شامل امارات، افغانستان، لبنان و آکسفورد مشغول به تحصیل هستند.

ابراهیمی در خصوص واحدهای برون مرزی در دست اقدام و مطالعه، گفت: قرار است پس از فراهم شدن مقدمات و شرایط، در کشورهای عراق، عمان، گرجستان، آذربایجان و سوریه نیز واحد تأسیس شود.

مدیرکل سابق امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: تدوین برنامه راهبردی در حوزه بین الملل، تهیه و بروزرسانی کتاب جامع معرفی دانشگاه به زبان های انگلیسی و عربی، تدوین کتاب راهنمای استانی به زبان انگلیسی، ایجاد سامانه پذیرش دانشجوی غیرایرانی به زبان عربی و انگلیسی و کردی برای اولین بار، حضور فعال در انجمن های بین المللی و در کمیته بین الملل وزارت علوم از جمله اقدامات حوزه بین الملل است.

وی ادامه داد: براساس مصوبه هیأت امنای دانشگاه، مقرر شد دانشگاه آزاد اسلامی در ۱۶ کشور نسبت به ایجاد دفتر همکاری های علمی اقدام کند که تاکنون ۳ دفتر راه اندازی شده است.

دکتر ابراهیمی درباره اهداف تأسیس این دفاتر، گفت: هدف اصلی فراهم کردن بستر همکاریها و فعالیتهای بین المللی واحدهای جامع داخل کشور با دانشگاه های خارجی در موضوعات تبادل دانشجو، استاد، طرحهای مشترک، دوره های مشترک و نهایتاً بررسی شرایط تاسیس شعبه ای از دانشگاه در آن کشور است.

دانشگاه آزاد اسلامی باید تجلی دانشگاه اسلامی به معنای اخص باشد

علیرضا شیخ عطار نیز در سخنانی ضمن تشکر از اعتماد دکتر ولایتی در سپردن مسئولیت اداره کل امور بین الملل دانشگاه، گفت: طی همکاری طولانی با دکتر ولایتی، مطالب بسیار مهم اخلاقی، علمی و مدیریتی از ایشان فرا گرفتم.

وی با بیان اینکه دکتر فرهاد رهبر را نیز سالیان درازی است که می شناسم، افزود: ریاست دانشگاه آزاد اسلامی با ریاست دانشگاه تهران دو جهت متفاوت دارد. به عبارتی خواسته مقام معظم رهبری درخصوص دانشگاه آزاد اسلامی این است که این دانشگاه تجلی گاه دانشگاه اسلامی به معنای اخص باشد.

شیخ عطار خاطرنشان کرد: دکتر ولایتی در زمان تصدی مسئولیت های مختلف در کشور، یک تئوری داشت که براساس این تئوری، ایران دو مفهوم جداگانه داشت؛ یک مفهوم جغرافیایی و یک مفهوم فرهنگی. ایشان همواره آرزو داشته که مفهوم ایران فرهنگی از باب الهام‌بخشی احیا شود، بر همین اساس نگاه ایشان به فعالیت های برون مرزی و بین المللی دانشگاه آزاد اسلامی در راستای همان تئوری است.

وی با تاکید بر لزوم عملیاتی شدن این تئوری، تصریح کرد: این امر نیاز به یک مطالعه دقیق، تصمیم‌گیری علمی و اقدام شجاعانه دارد که این سه مولفه در قالب یک کار تیمی تحقق پیدا خواهد کرد. امیدوارم بتوانیم در حوزه بین الملل دانشگاه به این مهم دست یابیم.

سرپرست اداره کل امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با قدردانی از زحمات دکتر ابراهیمی در زمان تصدی مسئولیت در دانشگاه آزاد اسلامی، برای وی آرزوی توفیق کرد.