خانه / اخبار دانشگاه / ششمین همایش ملی سامانه های سطوح آبگیر باران در دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر برگزارشد

با حضور اندیشمندان, صاحبنظران ومحققان دانشگاه های سراسر کشور و مسئولان اجرایی و رؤسای سازمان ها و نهادهای مرتبط دولتی ششمین همایش ملی سامانه های سطوح آبگیر باران در تالار شهیدآوینی دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر برگزار گردید.

دکتر مسعودکثیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر در آئین افتتاح همایش در جمع دانش پژوهان و طالبان علم و دانش گفت:یکی از وظایف مهم دانشگاه ها تولید و گسترش علم است و در راستای ارائه آخرین دستاورد های علمی درخصوص استحصال آب باران، بازچرخانی، آبیاری تکمیلی و استفاده ازآب های نامتعارف، دبیرخانه همایش از ۲سال قبل کارخود را آغاز کرد و در این مدت ۸۰مقاله علمی از دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پژوهشکده های دولتی واصل که پس از داوری ۶۰مقاله بصورت سخنرانی و پوستر ارائه می شود.

رئیس همایش ادامه داد:«امروز دانشگاه آزاد اسلامی مزیّن به اساتید ودانشمندان دلسوزی است که برای رفع بزرگترین نیاز جامعه گام های علمی برمی دارند و یافته های پژوهشی وتحقیقاتی خود را برای برون رفت از خشکسالی و مشکلات تغییر اقلیمی ارائه می کنند.»

کثیری افزود: «هسته فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی به فراست برای اولین بار در دانشگاه های ایران اقدام به راه اندازی گیرنده ماهواره سنجش از دور از سازمان بین دولتی در اتحادیه اروپا به نام EUMETSAT کرده است. در ۲ سال گذشته مراحل نصب و راه اندازی تجهیزات سخت افزاری مربوط به ردیابی ماهواره ای انجام و قرار است در اردیبهشت توسط نماینده آن سازمان تأیید و به بهره برداری برسد. یکی از کاربردهای مهم این تکنولوژی پیشرفته در مباحث مربوط به سطوح آبگیر باران است.»

مهندس منصور شیشه فروش  مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان سخنران دیگر همایش با بیان اینکه با دخالت بشر در طبیعت و کاهش منابع طبیعی، نزولات آسمانی ۵۰ درصد کاهش یافته است اظهار کرد: «خدای مهربان انسان را بزرگتر از مشکلات آفرید و باید همواره امیدوار بود وهمه تلاش کنند تفکرات جدید و دانسته هامنجر به عمل و برای حوادث جدید راهکارهای نو ارائه شود. »

مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان بیان کرد: «باید به قطره های باران در شرایط کنونی توجه و ازآن استفاده درست کرد.درجوامعی که درگیر خشکسالی هستند کارهای اصولی و راهکار های اساسی ارائه کنند و چنین همایش هایی با تولید بسته های عملیاتی مشکلات را مرتفع نمایند. درآمایش سرزمینی به سمت شهر هوشمند و شهروند هوشمند حرکت کنیم ومعاهدات بین المللی نیز جدی گرفته شود.»

شیشه فروش در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: «حفاظت از آب های سطحی، تشویق مشارکت مردمی در حوزه های مختلف، تکمیل شبکه  جمع آوری اطلاعات پایه، بهره وری آب، اصلاح ساختار آب ویک پارچه نمودن حوزه های آب ریزاز مهمترین برنامه ها در اهداف عالی توسعه منابع کشور است و باید در همه بخش ها اعم از شرب، صنعت وکشاورزی آب درست مصرف شود.»

در ادامه مراسم افتتاحیه دکتر سید محمد تاج بخش رئیس هیأت مدیره انجمن علمی سطوح آبگیر ایران از دو نفر به نام های دکتر محسن محسنی ساروی و دکتر پرویز گرشاسبی از پیشکسوتان و محققان و استاد تمام دانشگاه های کشور که در علوم مربوط به آب باران و خشکسالی تلاش بی وقفه داشته اند قدردانی کرد و گفت: انجمن علمی سیستم های سطوح آبگیر باران دارای یک دهه فعالیت در حوزه جمع آوری و استحصال آب های سطحی و رتبهA از کمیسیون انجمن های علمی کشور ( وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) می باشد. برگزاری همایش های سالانه، ملی و بین المللی، نشست ها، سخنرانی های علمی و کارگاه های آموزشی و کرسی های آزاد اندیشی از جمله فعالیت های انجمن می باشد.

سپس دکتر علی سلاجقه رئیس اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی  ومحیط زیست و دکترفرود شریفی قائم مقام ستاد فناوری های آب، فرسایش، خشکسالی ومحیط زیست ودکتر محمد تقی دستورانی عضو هیأت علمی و معاون دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد به بیان دیدگاهها و پیشنهادات علمی خود در حوزه سطوح آبگیر در ایران پرداختند وششمین همایش ملی سطوح آبگیر با پنل های تخصصی استحصال آب باران و آبخیزداری، روش های سنتی ونوین استحصال آب باران، استحصال آب باران برای مصارف شهری و صنعتی وآب های نامتعارف به کار خود ادامه داد و یک نشست تخصصی هم اندیشی نیز با عنوان خشکی زاینده رود و ارائه راهکارهای اجرایی آن و ۳کارگاه جانبی مدل سازی حوضه های آبریز با استفاده از نرم افزار SWAT، طرح احیا و تعادل بخشی و نقش آن در مدیریت منابع آب و روش های استحصال آب از باروری ابر ها نیز برگزار گردید.

خاطرنشان کرد:محققان و دانشمندانی که موفق به ارائه مقالات خود به صورت حضوری در همایش نشدند، مقالات پذیرفته شده خود را بصورت پوستردرمعرض دید دانش پژوهان جوان دانشگاه ها قرار دادند که مورد استقبال کم نظیرآنان قرار گرفت.