خانه / اخبار سازمان مرکزی دانشگاه / طراحی رشته‌های دانشگاهی براساس آمایش سرزمینی و نیاز کشور/ از روند سنتی راه‌اندازی رشته خارج شویم

رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر طراحی رشته‌های دانشگاهی براساس آمایش سرزمینی و نیازهای شغلی کشور گفت: نیاز بازار به عنوان اولین اولویت برای راه‌اندازی رشته‌ها در نظر گرفته شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد علوم و تحقیقات، دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در جلسه شورای هماهنگی این واحد دانشگاهی که با حضور معاونان، روسای دانشکده‌ها و مدیران کل برگزار شد، گفت: لازم است برای طراحی و راه‌اندازی رشته‌ها، مزیت‌هایی که در مناطق مختلف کشور وجود دارد، شناسایی شود و براساس آن در تعامل و تفاهم با واحدها یا دانشگاه‌های فعال در آن مناطق برای تربیت نیروی متخصص برنامه‌ریزی صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که از روند سنتی راه‌اندازی رشته خارج شده و به صورت نیازمحور و براساس نیاز بازار به راه‌اندازی رشته و پذیرش دانشجو بپردازیم، دیگر دانشجویان در زمان فارغ‌التحصیلی با بحران اشتغال مواجه نمی‌شوند.

دکتر فرهاد رهبر با نقد دیدگاهی که تمرکز بر افزایش بدون نیازسنجی تربیت دانشجوی دکتری را مایه افتخار برای آموزش عالی می‌داند، تصریح کرد: ایجاد تحول جدی نیازمند تغییر استراتژی و راهبردهاست. امروز در دنیا فارغ‌التحصیلان دوره‌های حرفه‌ای بهتر و راحت‌تر شغل پیدا می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تشریح وضعیت هرم هیات علمی واحد علوم و تحقیقات، اظهار داشت: در واحد علوم و تحقیقات این شایستگی و توان وجود دارد که اعضای هیات علمی بتوانند ارتقا پیدا کنند.

وی با تاکید بر اینکه «از واحد علوم و تحقیقات انتظار می‌رود روش‌های نو برای تولید شناسایی کند و برای آن برنامه گسترش داشته باشد»، به دانشکده مدیریت و اقتصاد واحد علوم و تحقیقات مأموریت داد تا محتواها و دوره‌های آموزشی طرح‌نویسی اقتصادی را برای اعضای هیات علمی طراحی کند.

دکتر فرهاد رهبر خاطرنشان کرد: اگر اعضای هیات علمی فرا بگیرند که چطور وارد کسب و کار شوند، دانشگاه می‌تواند در ریل درآمدزایی قرار گیرد. فقط استادی می‌تواند به دانشجویانش آموزش چگونگی ورود به فضای کسب و کار را بدهد که خودش در این زمینه دانش و آگاهی داشته باشد.

در پی انتخاب واحد علوم و تحقیقات به عنوان واحد پشتیبان واحد امارات دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر واثقی رئیس این واحد دانشگاهی نیز با حضور در جلسه شورای هماهنگی واحد علوم و تحقیقات، ابراز امیدواری کرد واحد امارات به استانداردهای لازم برای یک واحد بین‌الملل دست پیدا کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این باره یادآور شد: واحد علوم و تحقیقات پشتیبان واحد امارات است، اما سیاستگذار نیست. انتظار می‌رود واحد امارات به عنوان یک واحد بین‌الملل به سمتی برود که به نسبت مشخصی دانشجوی ایرانی و خارجی داشته باشد.