خانه / اخبار سازمان مرکزی دانشگاه / آیین نامه بومی حمایت از استادان نظریه‌پرداز دانشگاه آزاد اسلامی تدوین و به مراکز و واحدهای استانی ابلاغ شد

رئیس دبیرخانه کرسی‌های نظریه‌پردازی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آیین نامه بومی حمایت از استادان نظریه‌پرداز دانشگاه آزاد اسلامی تدوین و به مراکز و واحدهای استانی ابلاغ شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از آنا، صد و بیست و سومین جلسه مجمع هیات حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آیت‌الله علی‌اکبر رشاد برگزار شد.

در ابتدای این جلسه سردار قنداقی نماینده دانشگاه عالی دفاع ملی درخصوص اقدامات صورت گرفته در ستاد کل نیروهای مسلح در راستای برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی، توضیحاتی ارائه کرد و با اشاره به تقسیم‌بندی‌های انجام شده در این زمینه گفت: ۵ کارگروه نظامی، دفاعی، امنیتی و مدیریت راهبردی وظیفه پیشبرد اجلاسیه­ ها و پیش ­اجلاسیه‌های تخصصی را برعهده گرفتند.

وی افزود: با فرماندهان در رده‌های مختلف نیروهای مسلح نیز جلسات متعددی به‌منظور گفتمان سازی در زمینه برگزاری کرسی‌ها و نظریه‌پردازی برگزار شد.

در ادامه جلسه، گزارش دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی و همچنین همایش­‌های منطقه‌ای اجرا شده در این زمینه ارائه شد.

حجت‌الاسلام خیری رئیس دبیرخانه کرسی‌های نظریه‌پردازی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: برای ۱۲ منطقه دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری همایش به صورت ماهیانه تدارک دیده شده است که تاکنون ۲ همایش در واحدهای اراک و اهواز برگزار شده و سومین همایش هم در زاهدان خواهد بود.

خیری با اشاره به سایر اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در راستای رونق کرسی­‌های نظریه‌پردازی، هفته گذشته آیین نامه بومی حمایت از استادان نظریه‌پرداز دانشگاه آزاد اسلامی نیز تدوین و به مراکز و واحدهای استانی ابلاغ شد.

آیت‌الله رشاد در ادامه این جلسه گفت: شاخص‌ها و معیارهای نخبگان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است که با نگاهی جامع و معطوف به همه زمینه‌ها تصویب‌ شده است. هیات حمایت از کرسی‌ها نیز می‌تواند کمک‌هایی در این زمینه به بنیاد ملی نخبگان بکند.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: با توجه به قابلیت بازنگری آیین نامه‌ها و شیوه‌نامه‌ها به نظر نمی‌رسد مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد. مشکل نگاه به خارج در زمینه علم‌سنجی و همچنین کمی گرایی محض بجای کیفی گرایی باید برطرف شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: با توجه به بی‌طرف نبودن اکثر این مراکز علم‌سنجی، نمی‌توان به استنادات آنها به‌ویژه در زمینه علوم انسانی اتکا و اعتماد کرد. ممیزی و بررسی نظریات علمی در هیئت حمایت یک روند دقیق و مبتنی بر اصول است.

وی افزود: نگاه کاربردی به علوم و معطوف بودن نظریات به حل مشکلات جامعه هم باید مورد توجه قرارگیرد. در حوزه هنر هم با توجه به دشوار بودن تعریف شاخص، مشکلاتی وجود دارد که باید رفع شود. با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی اقداماتی در این زمینه در دست انجام است.