خانه / اخبار دانشگاه / طراحی نرم افزار جامع HIS مراکز درمانی در واحد خمینی شهر

طراحی نرم افزار جامع HIS مراکز درمانی در واحد خمینی شهر

شرکت دانش بنیان « پردازش گران صنعت پزشکی » وابسته به مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر موفق به طراحی و تجاری سازی نرم افزار جامع HIS مراکز درمانی شد. با تولید این نرم افزار، تشکیل پرونده بیماران از حالت کاغذی خارج و بصورت الکترونیکی می شود.

در همین رابطه گفتگویی ترتیب دادیم با مهندس محمد مهدیدخت مدیرعامل این شرکت تا با چگونگی طراحی این نرم افزار و کارکرد آن در صنعت پزشکی بیشتر آشنا شویم .

چه مشکلی در ثبت و ذخیره اطلاعات بیماران در مراکز درمانی و بیمارستان ها وجود داشت که انگیزه طراحی این نرم افزار را در شما ایجاد کرد ؟

یکی از مشکلات موجود در سیستم جامع اطلاعات بیمارستانی موسوم به HIS ، عدم ذخیره سازی اطلاعات بیماران ، ارتباط نداشتن بخش های مختلف بیمارستان با یکدیگر و همچنین مشکل برقراری ارتباط با پزشک متخصص در زمانهایی که در بیمارستان حضور ندارند، بود . بنابراین پرستاران معمولاً به صورت تلفنی، شرح حال بیمار را به پزشک معالج گزارش می دادند و دستور پزشکی لازم را دریافت می کردند که همین مسئله در برخی مواقع موجب کندی روند گزارش وضعیت بیمار به پزشک و حتی ممکن بود خطای پزشکی در اثر آن اتفاق بیفتد که ما با بررسی شرایط فعلی و به منظور افزایش کیفیت و دقت و سرعت در تشخیص مشکلات بیماران به این نتیجه رسیدیم که این نرم افزار را طراحی و ارائه کنیم .

ویژگی یا مزیت های این نرم افزار چیست ؟

این نرم افزار می تواند پرونده بیماران را به صورت کاملاً الکترونیکی و در بیشتر موارد بدون نیاز به تایپ، ذخیره کند . همچنین قابلیت اتصال به تجهیزات تصویربرداری و ذخیره آنها در پرونده بیمار را داراست و پزشک معالج می تواند بصورت ۲۴ ساعته با کادر درمان در ارتباط بوده و دستور پزشکی لازم را به صورت کتبی و آنلاین به پرستاران ابلاغ کند.

علاوه بر این امکان نصب این نرم افزار بر روی تلفن همراه پزشک و کادر درمانی وجود دارد و می تواند علائم حیاتی بیمار را به صورت لحظه به لحظه به پزشک معالج ارسال کند.

طراحی این نرم افزار چگونه است و چه قابلیت هایی دارد؟

نرم افزار HIS در محیطی جذاب و پویا طراحی شده و دارای تکنولوژی ابری امن و کاربری آسان است و امکان استفاده از تجهیزات و امکاناتی مانند قلم نوری را دارد. همچنین می تواند به کلیه تجهیزات پزشکی از قبیل دستگاه های RVG ، اسکنرها و دستگاه های تصویربرداری متصل شود.

آیا این نرم افزار امکان تعریف سطوح دسترسی ، تعریف پزشک یا پرستار به تعداد مورد نیاز و همچنین امکان تهیه گزارش برای پزشک یا مراکز درمانی را دارد ؟

بله ، خوشبختانه تمامی این موارد در طراحی نرم افزار پیش بینی شده و این امکان برای کاربر هست که محدوده دسترسی به گزارشات را برای دیگر کاربران سیستم به صورت دلخواه تغییر دهد . برای مثال اینکه کاربران پذیرش به گزارشات کارکرد پزشکان دسترسی نداشته باشند و یا گزارشات مالی تنها در اختیار بخش مالی باشد. علاوه بر این همانطور که اشاره کردید قابلیت استفاده برای چند پزشک در یک مطب و تعریف دستیار یا پرستار به تعداد مورد نیاز برای گزارش از خدمات ارائه شده در پرونده ها و تعیین درصد سهم هریک را داراست.

این نرم افزار طوری طراحی شده که بتواند انواع تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی را طبقه بندی کند و امکان تهیه گزارشات متنوع از قسمت های مختلف را با استفاده از سیستم گزارش ساز پویا برای پزشک یا مراکز درمانی فراهم می کند .

این نرم افزار در پذیرش و تشکیل پرونده و سیستم نوبت دهی هم کاربردی دارد؟

نحوه طراحی این نرم افزار به اینگونه است که از لحظه پذیرش و تشکیل پرونده تا لیست خدمات و سوابق بیمار ، سیستم نوبت دهی ، امکان کنترل سقف های مالی و انبار اقلام مصرفی و همچنین افزایش دسترسی به خدمات یا ارجاع بین همکاران پزشکی را داراست و قابلیت سیستم نسخه نویسی و ورود اطلاعات را دارد و می توان از آن پشتیبان نیز تهیه کرد .

قبلاً چنین نرم افزاری در داخل یا خارج کشور طراحی نشده بود ؟

نمونه خارجی این نرم افزار وجود دارد و در داخل کشور هم نمونه هایی طراحی شده اما به لحاظ قابلیت و تنوع خدمات و مقرون به صرفه بودن و جامعیت نرم افزار تقریباً می توان گفت که منحصر به فرد است.

نرم افزار طراحی شده به مرحله تجاری سازی هم رسیده یا خیر ؟

بله ، خوشبختانه توانسته ایم با چند مرکز درمانی و بیمارستان و پزشکان متخصص و حتی مراکز روانپزشکی ، مددکاری اجتماعی و روان درمانی هم قرارداد منعقد کنیم و آمادگی داریم تا در هر نقطه از کشور خدمات خود را گسترش دهیم.

برای شما آرزوی موفقیت و ارائه ابتکارات بعدی در مسیر خدمت رسانی به جامعه و مردم را داریم.