خانه / رویدادهای مهم / دستاورد جدید پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر همراه با فیلم

دستاورد جدید پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر همراه با فیلم

اعضای کارگروه نمونه سازی سریع و کامپوزیت های باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر موفق به طراحی و ساخت داربست های نانو کامپوزیتی با پرینتر سه بعدی شدند.
دکتر فرشید آقا داودی رئیس باشگاه پژوهشگران جوان این واحد دانشگاهی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری آنا به تشریح این دستاورد علمی پرداخته است .

دستگاه ساخته شده توسط دانشجویان دارای چه ویژگی هایی است ؟
این دستگاه قابلیت تولید اندام مصنوعی انسان از جنس مواد نوین نانو کامپوزیتی را دارد ، به این ترتیب که از قطعات پس از اسکن سه بعدی از نمونه های طبیعی و با ساختار ، داربستی توسط دستگاه نمونه سازی سریع تولید می شود.علاوه بر این در ترکیب شیمیایی این نانو کامپوزیت ها از مواد زیست سازگار استفاده شده تا قابلیت جایگزینی به عنوان اندام مصنوعی را داشته باشد.
قطعات ساخته شده به این روش دارای چه کاربردی است؟
از قطعات ساخته شده به این روش علاوه برکاربرد در حوزه دندانپزشکی و ارتوپدی می توان در آموزش پزشکی و شبیه سازی های علمی هم استفاده کرد. همچنین مواد بکار رفته در ساخت این قطعات که مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی است می تواند مواد مغذی – زیستی و خون را از خود عبور دهد.

چه اندام هایی از بدن انسان به این روش قابل طراحی است؟
گوش ، بینی ، استخوان و رگ مصنوعی و بطور کلی بافت های سخت و نرم بدن را می توان توسط این دستگاه طراحی و جایگزین اعضای از بین رفته ی بدن کرد.
آیا این دستگاه در زمینه های دیگر به جز موارد پزشکی هم قابل استفاده است ؟
دستگاه پرینتر سه بعدی یا نمونه سازی سریع یکی از روشهای مدرن طراحی و ساخت قطعات پیچیده در مهندسی مکانیک محسوب می شود که به کمک آن می توان قطعات با تیراژ کم را با دقت بسیار بالا و هزینه اندک طراحی و تولید کرد.
همچنین تولید قطعات با ابعاد بزرگ از مواد نوین مانند نانو کامپوزیت ها به روش نمونه سازی از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است. برای مثال در این روش به طراحان کمک می شود تا نمونه مورد نظر خود را با طرحی از پیش تعیین شده با هزینه اندک تولید و عیوب احتمالی آن را پیش از تولید انبوه مرتفع کنند.
در چه مدت زمانی موفق به ایده پردازی و ساخت این دستگاه شدید؟
مطالعات اولیه ، طراحی و ساخت این دستگاه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر در مجموع دو سال به طول انجامیده است.
با ساخت این دستگاه علاوه بر جلوگیری از خروج ارز از کشور ، نیاز کشورمان در تولید بافت و استخوان مصنوعی و سایر تولیدات نانو کامپوزیتی پلیمری برطرف می شود.