خانه / آرشيو اخبار و اطلاعيه / تجلی بعد اجتماعی دین مبین اسلام در حجاب ،۲۱تیرماه به عنوان روز ملی عفاف و حجاب نامگذاری شده است .

به همین مناسبت نوشتاری از دکتر مجتبی جعفری مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر و مسئول بسیج اساتید این واحد دانشگاهی را در همین رابطه پی می گیریم :

دین مبین اسلام به برکت وجود مبارک پیامبراعظم صلی الله علیه و آله شکل گرفت و به یمن وجود امامان معصوم علیهم السلام علیرغم همه دشمنی های معاندان بالید و پیش رفت. اما عداوت ها و دشمنی های معاندان بی تأثیر نبود و به مرور، این دین سیاسی و اجتماعی را در سده های اخیر به یک دین فردی در بین مسلمانان محدود کرد به طوری که در تلقی عمومی، انسان مؤمن و با تقوا فردی بود که کاری به مسائل حکومت و سیاست و جامعه نداشته باشد.

امام خمینی (ره) بزرگترین احیاگر اسلام در این قرن، وجهه اجتماعی و سیاسی اسلام را به جهانیان معرفی کرد اما نا آگاهی  طولانی مسلمانان از اسلام اصیل، موجب شد برخی از آنان متوجه پیام ایشان نشوند و همچنان بر جنبه فردی دین اسلام تاکید بورزند.

اسلام به عنوان یک دین فراگیر و جامع که برای همه ی ابعاد زندگی بشر برنامه دارد ، ضمن تأکید بر حضور مسلمانان در همه ابعاد اجتماع، قوانینی را برای این حضور اجتماعی مسلمین مقرر نموده است و یکی از آن قوانین عبارت است از قانون منع تبرّج و خودنمایی که موجب می شود حضور اجتماعی مسلمین با شهوت رانی آلوده نباشد.

تبرّج می تواند در ابعاد مختلف نمودار شود . از جمله در راه رفتن، در صحبت کردن ، در پوشش و در آرایش کردن. به همین دلیل همه ی این رفتارها در اسلام قوانین و قواعد خود را دارد و ما به عنوان مسلمان موظفیم در همه این موارد الگوی مورد تأیید اسلام را ایجاد و ارائه کنیم.

یکی از بارزترین جلوه های تبرّج، در نحوه پوشش است که قرآن مجید به خاطر اهمیت آن، آیاتی را به آن اختصاص داده است و انقلاب اسلامی نیز به همین دلیل از بدو تاسیس بر آن اهتمام داشته است . اختصاص یک هفته و یک روز بخصوص به نام هفته عفاف و حجاب در همین راستا بوده است . اما جهت پربار تر شدن این هفته و این روز ، مجموعه اقداماتی باید مورد اهتمام قرار گیرد که در زیر به آنها اشاره می شود :

• حجاب یکی از ابعاد اجتماعی دین اسلام است و باید در کنار تاکید برحجاب بر سایر ابعاد اجتماعی دین نیز تاکید شود.
  • تولید کنندگان لباس در راستای تولید لباس مناسب معیارهای اسلامی توجیه و تشویق شوند.
  • در واردات لباس ، معیارهای اسلامی مد نظر قرار گیرد و قوانین مربوطه تدوین و اجرایی شود.
  • پیوست فرهنگی برای مراکز تفریحی و سایر مراکز اجتماعی تهیه و اجرا گردد.
  • صدا و سیما و سینما از اکران فیلمهایی که الگوی نامناسبی برای حجاب ارائه می کنند، جداً خودداری کنند.
  • فعالان فرهنگی در تبیین آثار سوء تبرج و فواید حجاب تلاش کنند.

اگر این مجموعه  تدابیر باهم مد نظر قرار گیرد، امید است که به لطف خدا بتوان به یک الگوی تراز اسلام در خصوص عفاف و حجاب دست یافت. ان شاء الله