خانه / اخبار دانشگاه / گرایش حقوق خانواده و فقه و حقوق اقتصادی دو گرایش مهم و کاربردی رشته حقوق

گرایش حقوق خانواده و فقه و حقوق اقتصادی دو گرایش مهم و کاربردی رشته حقوق

رشته حقوق و زیرشاخه های آن از جمله رشته های جذّاب دانشگاهی است که توانسته است طیف وسیعی از علاقه مندان به تحصیلات عالی را در کشور به خود جذب کند .

در سالهای اخیر این رشته ی پرطرفدار در بسیاری دانشگاه ها ارائه شده و رؤیای ادامه تحصیل در این رشته حتی در سطح تحصیلات تکمیلی به واقعیت مبدل شده و در این راستا دانشگاه ها سعی دارند با جذب هیأت علمی توانمند و تعریف و تصویب زیرشاخه های جدید به پویایی هر چه بیشتر این رشته بیافزایند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر نیز چند سالی است که با فراهم آوردن شرایط و امکانات قابل توجه توانسته است جمع زیادی از مشتاقان به تحصیل در این رشته را از سراسر کشور به خود جذب کند .

دکتر محمد جواد عبدالهی مدیر گروه جوان و با انگیزه گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر در این باره با خبرنگار ما گفتگویی داشته است.

مختصری از وضعیت فعلی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر را تشریح نمائید.

گروه حقوق واحد خمینی شهر به لطف الهی در چند سال اخیر به پیشرفت های خوبی دست یافته و قطعاً با جدیت به دنبال دستیابی به سطوح مطلوب تر نیز خواهد بود. خوشبختانه توانسته ایم با کسب امتیاز بالا از مراجع ذیربط برای پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مجوزهای لازم را اخذ کنیم و در حال حاضر بسیاری از دانشجویان مستعد ما در مقطع کارشناسی ، شایستگی های لازم را برای ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی و تصدی مشاغل حقوقی بدست آورده اند.

هم اکنون بیش از ۱۰۰۰ نفر دانشجو در رشته حقوق و زیرشاخه های آن در سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر مشغول به تحصیل می باشند.

چه گرایش هایی در مقطع تحصیلات تکمیلی در این رشته در این واحد دانشگاهی ارائه می شود؟

در مقطع کارشناسی ارشد در دو گرایش مهم و کاربردی دانشجو می پذیریم ، گرایش حقوق خانواده یکی از این گرایش ها است که دارای متقاضیان فراوانی است . در این گرایش ، دانشجویان به مطالعه فقهی و حقوقی مقررات حوزه خانواده که رکن رکین جامعه محسوب می شود ، می پردازند و در جریان آن با رویکردهای جامعه شناسی و روان شناسی خانواده نیز آشنا می شوند . خوشبختانه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر بسیاری از زیرشاخه های رشته روان شناسی و مشاوره از جمله مشاوره خانواده و روان شناسی بالینی – خانواده نیز ارائه شده و به همین دلیل اساتید و دانشجویان در این رشته ها با هم در تعامل هستند و از ظرفیت های علمی همدیگر استفاده می کنند.

گرایش دیگر ، گرایش فقه و حقوق اقتصادی است که به لحاظ تنوع موضوعات مطرح در آن مانند فقه ، حقوق و اقتصاد بسیار جذاب است . اگر چه اجرای این گرایش با دشواری های خاص خود همراه است لیکن گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر توانسته است با جذب اساتید متخصص هر حوزه خاص، بر این دشواری فائق آید.

در گرایش فقه و حقوق اقتصادی ، رویکرد غالب ، رویکرد اقتصادی به حقوق است . دانشگاه تهران ، نخستین بار مجوز تأسیس این رشته را از وزارت علوم اخذ کرد و پس از آن دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر بعنوان دومین دانشگاه کشور ، مجوز اجرای این گرایش را از وزارت علوم دریافت کرد و امروز در کنار رشته اقتصاد و گرایش های متعدد آن در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر ارائه می شود. بنابر این هم افزایی و هم پوشانی رشته اقتصاد و رشته حقوق در این واحد دانشگاهی از امتیازات آن محسوب می شود که همین موضوع باعث جذب علاقه مندان به تحصیل و ادامه آن شده است .

ویژگی مشخص و بارز این گرایش ها در رشته حقوق چیست ؟

ویژگی بارز این دو گرایش ، کاربردی بودن آنها است . در راستای اجرای سیاست های کلی ابلاغی توسط ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر اینکه دانشگاه ها باید پاسخگوی نیازهای جامعه باشند، گروه حقوق این واحد دانشگاهی با همکاری اساتید موفق شده پژوهش ها و تحقیقات دانشجویان و پژوهشگران خود را به سمت اولویت های پژوهشی جامعه سوق دهد و خوشبختانه نوآوری های خوبی هم در این حوزه داشته که مورد توجه صاحب نظران در داخل و خارج از کشور قرار گرفته است .

از لحاظ اشتغال به کار چه زمینه هایی برای فارغ التحصیلان این گرایش ها وجود دارد ؟

دانش آموختگان این گرایش ها به تناسب تحصیلات و تجارب خود می توانند بصورت خاص در مراکز مشاوره خانواده ، کارشناس رسمی داگستری در امور خانواده ، کارشناس حقوقی در بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری ، کارشناس حقوقی مجلس شورای اسلامی، کارشناس رسمی دادگستری در امور بانکی که امروزه مورد نیاز کشور است ، مشغول به کار و فعالیت شوند. علاوه بر این فارغ التحصیلان رشته حقوق می توانند در آزمون های وکالت و قضاوت هم شرکت نمایند.

از برنامه های آینده گروه حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر چه خبری دارید ؟

این واحد دانشگاهی به لحاظ امتیازات ویژه از جمله نزدیک بودن به مرکز استان و وجود فضای آموزشی مناسب و بهره مندی از اعضای هیأت علمی مجرّب و قوی ، ظرفیت راه اندازی گرایش های دیگر رشته حقوق را هم دارد . بنابر این با توجه به نیاز جامعه و درخواست های متعدد علاقه مندان ، به دنبال اخذ مجوزهای جدید برای توسعه کمی و کیفی زیرشاخه های این رشته جذاب دانشگاهی هستیم.