خانه / اخبار دانشگاه / امام هشتم (علیه السلام ) الگویی والا از یک انسان حق جو و چند بعدی

امام هشتم (علیه السلام ) الگویی والا از یک انسان حق جو و چند بعدی

امامان شیعه نمونه ای از یک زندگی متعادل را به بشریت ارائه می کنند که نه با رهبانیت و گوشه نشینی و نه با دنیا پرستی و لذت جویی موافق هستند.

در این ایام که مصادف با ولادت حضرت امام رضا علیه السلام و دهه کرامت است ،در ارتباط با سیره امام هشتم ،زندگی سیاسی حضرت و مسایل روز گفتگویی با دکتر مسعود جعفری نژاد دکتری علوم سیاسی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر صورت داده ایم که بخش های از آن در ادامه خواهد آمد .

در ارتباط با سبک زندگی امام رضا علیه السلام چه نکات قابل تاملی برای حیات امروزی ما وجود دارند ؟

تمامی ابعاد زندگی ائمه اطهار علیهم السلام نه تنها برای پیروان آنها بلکه همه انسان های آزاد در هر زمان و دوره ای الگوی یک حیات طیبه الهی و رو به تعالی است . به خصوص زندگی مبارک امام هشتم علیه السلام که زهد و پارسایی ایشان در کنار درایت حضرت برای مدیریت و هدایت امور روزمره ، می تواند الگوی بسیار والایی از یک انسان حق جو و چند بعدی را به دست دهد . در واقع امامان شیعه نمونه ای از یک زندگی متعادل را به بشریت ارائه می کنند که نه با رهبانیت و گوشه نشینی موافق هستند و نه با دنیا پرستی و لذت جویی صرف . از این رهگذر نظریه های اجتماعی در عصر مدرن می تواند با به کار گیری الگوهایی همچون الگوی حیات رضوی بر ضعف های معنایی خود فایق آمده و انسان را از بند پوچی و یاس برهاند.

زندگی سیاسی حضرت رضا (ع) را چگونه ارزیابی میکنید ؟

امامان شیعه همگی با حکام ظالم و غاصب و طاغوت های زمانه خود مبارزه کرده اند و در راه عقیده شان به درجه والای شهادت نایل گردیده اند .کما اینکه امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز به عنوان آخرین فرد از این سلاله پاک ،رسالت نابودی ظلم در جهان و پیروزی نهایی حق بر باطل را بر عهده دارد .بنابراین در این راستا میتوان گفت  هدف یکیست ولی شیوه های مبارزاتی بنا بر مقتضیات زمانه متفاوت بوده است . در دوره امام هشتم هم نوع منحصر به فردی از الگوی مبارزه سیاسی رضوی وجود دارد که ترکیبی از راهکار های حفظ راه راستین اسلام در دوران انحرافات خلافای عباسی و مبارزه خزنده با حکومت فاسد وقت می باشد . امری که نهایتا توسط مامون تاب آورده نشد و به شهادت مظلومانه  امام منجر گردید .

در شرایط کنونی و با وجود فشار قدرت های جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران و شیعیان منطقه،  چه آموزه هایی از امام رضا علیه السلام  را می توان قابل توجه مسولین سیاست خارجی کشور دانست ؟

ظلم ستیزی و دفاع از محرومان در سراسر جهان و پرهیز از انقیاد در برابر ظالمان ، پیام های مهم امام برای همه زمان ها هستند . نمی توان نسبت به سرنوشت برادران و خواهران  مسلمان خود در جهان بی تفاوت بود چنانچه امام رضا(ع) فرموده‌اند: «هر کس از کاری راضی باشد مثل کسی است که آن‌را انجام داده، و اگر کسی در مشرق کشته شود و دیگری در مغرب از این قتل راضی باشد، نزد خدا با قاتل شریک خواهد بود. در حال حاضر رژیم صهیونیستی و آل سعود بیشترین ظلم و اجحاف را در حق شیعیان مظلوم منطقه روا می دارند . از دیگر سو رییس جمهور معلوم الحال آمریکا نیز می کوشد تا انقلاب اسلامی ایران را تضعیف کرده و از نفوذ آن بکاهد .منش رضوی و خاندان پاکش به ما می آموزد که در برابر ظلم ، هم از درایت و تعقل بهره بجوییم و هم در موقع لازم ، انقلابی و جان بر کف ظاهر گردیم .

مایش منطقه ای چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان بهمن ماه ۹۷

عنوان همایش یا مسابقه همایش منطقه ای چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی  واحد یا سازمان …