خانه / اخبار دانشگاه / ساخت دستگاه هوشمند انتخاب تشک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

ساخت دستگاه هوشمند انتخاب تشک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

با ساخت این دستگاه ، امکان تعیین استاندارد تشک های طبی و غیرطبی در کشور فراهم شد.

حدود یک سوم ساعات شبانه روز هر فرد ، زمان استراحت و خواب او تشکیل می دهد . یک خواب راحت همراه با آرامش ، انرژی روانی و نیروی جسمی لازم را برای یک روز کاری با کیفیت فراهم می کند .یکی از لوازم مورد نیاز برای استراحت شبانه ، تشک متناسب با ساختار فیزیکی هر فرد است .

اکنون در بازار تشک های مختلفی با نشان های تجاری متعدد و قیمت های متفاوت موجود است اما انتخاب تشک مناسب یکی از دغدغه های ذهنی خانواده هاست و بسیاری با وجود هزینه زیاد موفق به خرید تشک مناسب خود نمی شوند. این موضوع از آنجا اهمیت بیشتری پیدا می کند که بسیاری از بیماری های جسمی ناشی از ساختار فیزیکی بدن مانند  بیماری های گردن ، ستون فقرات و پا خیلی زودتر از آنچه انتظارش را داشتیم به سراغ ما می آید . علاوه بر این میانگین رشد سنی جامعه به سمت میانسالی و پیری و عوارض ناشی از آن است که می طلبد پژوهشگران به رفع نگرانی های ناشی از تأمین سلامت جسمی بیش از گذشته همت گمارند.

با این مقدمه سراغ آخرین دستاورد علمی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر می رویم .

مازیار حسین زاده دانشجوی کارشناسی ارشد مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر مبتکر دستگاهی است که در عرض دو تا سه دقیقه تشک مناسب ساختار بدنی هر فرد را تعیین و معرفی می کند .

دکتر آتا جهانگیر مشیدی استاد راهنمای این طرح پژوهشی به خبرنگار آنا گفت: تشک های موجود در بازار دارای فوم ، فنر و ساختار متفاوتی است اما اینکه کدام ساختار با ارگونومی بدن همخوانی دارد توسط حسگرهای این دستگاه تعیین می شود.

این پژوهشگر دانشگاهی افزود: پس از اینکه فرد به حالت درازکش روی تخت قرار می گیرد حسگرهای این دستگاه از نقاط حساس بدن نمونه ای ترسیم کرده و با توجه به ویژگی های فیزیولوژیکی مختص هر فرد ، مشخصات تشک مورد نیاز او را تعیین می کند.

وی با توجه به انجام مطالعات دو ساله بر روی این طرح پژوهشی گفت : برای ساخت این دستگاه با متخصصان رشته های پزشکی و فیزیوتراپی مشورت و مورد تأیید قرار گرفته است.

دکتر مشیدی قابلیت های دیگر این دستگاه را در طراحی مبل خانگی ، صندلی خودرو ، صندلی اداری و مطالعه و موارد مشابه دانست و گفت : برای ساخت نمونه اولیه این دستگاه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر تنها ۴۰ میلیون ریال هزینه شده در حالیکه نمونه خارجی آن در بازار بیش از ۸۰۰ میلیون ریال است که به دلیل تحریم های ظالمانه در اختیار کشورمان قرار نمی گیرد.

وی همچنین با توجه به نیاز کشور در ساخت این دستگاه و موارد مختلف استفاده طبی آن مانند تخت های عمل جراحی ، یونیت های دندانپزشکی ، تخت بیماران دارای زخم بستر و بیماران قطع نخاعی از جمله جانبازان سرافراز میهن اسلامی گفت : لازم است صنایع مربوطه با استفاده از دانش بدست آمده سعی در گسترش و استفاده انبوه از آن نمایند.

مراسم گرامیداشت روز دانشجو با سخنرانی: مهندس ضرغامی «عضو شورای عالی فضای مجازی» چهارشنبه ۲۱ آذر ساعت۹:۳۰ سالن شهید آوینی دانشگاه