خانه / اخبار دانشگاه / معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر: ثبت ۵۵ اختراع توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

دانشگاه آزاداسلامی واحد خمینی شهر در سالهای اخیر توفیقات چشمگیری در حوزه اختراعات و ابتکارات داشته به طوری که از آن بعنوان دانشگاه مخترعان و مبتکران جوان یاد می شود بر همین اساس با دکتر علی حیدری معاون علمی این واحد دانشگاهی گفتگویی داشتیم که در ادامه آن را پی می گیریم.

لطفاً معرفی مختصری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر داشته باشید.

حیدری: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر با بیش از ۳۰ سال سابقه در زمینی به مساحت ۷۲ هکتار دارای فضای آموزشی، پژوهشی و رفاهی با مساحتی افزون بر ۱۰۰۰۰۰ متر مربع در نزدیکترین فاصله با مرکز استان اصفهان قرار دارد. این واحد دانشگاهی دارای ۱۲۲ رشته تحصیلی مصوّب در مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در شاخه های فنی و مهندسی و علوم انسانی می باشد که ۸۰۰۰ دانشجو درآن مشغول به تحصیل بوده که حدود ۱۸۵۰ نفر از آن ها، دانشجویان تحصیلات تکمیلی می باشند و تاکنون افزون بر ۳۲۵۰۰ نفر نیز از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.کتابخانه دانشگاه با مساحت ۱۳۷۷ متر مربع دارای ۱۳۵۰۰۰ جلد کتاب فارسی و لاتین می باشد و یکی از کتابخانه های بزرگ استان محسوب می شود. این واحد دانشگاهی دارای بیش از ۹۰ کارگاه و آزمایشگاه  در فضایی بالغ بر ۵۵۰۰ متر مربع می باشد که علاوه بر پوشش کامل سرفصل آموزشی، از قابلیت های تحقیقاتی و پژوهشی بالایی برخوردار است. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر در قلب طبیعت زیبای کوهستانی بستر مناسبی را برای کسب تحصیل، مهارت و تخصص برای داوطلبان ورود به تحصیلات دانشگاهی و علاقمندان به مهارت آموزی فراهم ساخته است.

دلیل نام گذاری این واحد دانشگاهی به دانشگاه مخترعان و مبتکران جوان چیست؟

حیدری: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر به واسطه درخشش علمی و افتخارات پژوهشی  چشمگیر دانشجویان خود به عنوان دانشگاه مخترعان و مبتکران جوان نام گذاری شده است.

در ۸ سال اخیر  دانشجویان مبتکر و مخترع  واحد خمینی شهر موفق شده اند ۵۵ اختراع به نام دانشگاه ثبت و در ۸۳ مسابقه ملی و بین المللی رتبه برتر را کسب کنند. تعداد ۲۰۲ طرح پژوهشی، ۷۰۵ مقاله در مجلات معتبر خارجی، ۵۳۱ مقاله در مجلات معتبر داخلی، ۱۸۹۴ مقاله در کنفرانس های ملی و بین المللی و ۱۹۹ عنوان کتاب به همت دانشجویان و اعضای هیأت علمی مجرّب ما در کارنامه پژوهشی این واحد دانشگاهی ثبت شده است. این آمار در نوع خود کم سابقه بوده و ما با افتخار واحد خمینی شهر را با نام دانشگاه مخترعان و مبتکران جوان نام گذاری کرده ایم. اثر بخشی این واحد دانشگاهی، مرهون سرمایه انسانی از جمله دانشجویان و اعضای هیأت علمی توانمند و نخبه است و حمایت از این نخبگان در سرلوحه کار دانشگاه قرار دارد.

سیاست کلی و اولویت های آموزشی و پژوهشی در حوزه معاونت تحت مسئولیت شما چیست؟

حیدری: معاونت علمی هم راستا با سیاستهای کلی دانشگاه و بر اساس  وظایف ذاتی خود با شتاب به سمت شاخص های یک دانشگاه  کارآفرین حرکت خواهد کرد. لذا فعالیت های آموزشی و پژوهشی این واحد دانشگاهی با هدف سرعت بخشیدن به مسیر رشد دانشگاه پایه گذاری شده و در حال توسعه کیفی است.

این معاونت ایجاد حداقل یک تخصص و مهارت در دانشجویان را سرلوحه برنامه های خود قرار داده است. لذا به منظور توانمند سازی مهارتی دانشجویان با رویکرد اشتغال، اقدام به فعال نمودن مرکز ارتقاء شایستگی های حرفه ای دانشجویان با بیش از ۴۲۰۰ برنامه مهارت آموزی فنی و حرفه ای نموده ایم. دانشگاه مخترعان و مبتکران جوان، تمام امکانات و پتانسیل خود را به کار گرفته است که دانشجویان در کنار تحصیلات دانشگاهی بتوانند با کسب مهارت های حرفه ای پس از فراغت از تحصیل، جذب بازار کار شوند. در راستای افزایش کیفیت آموزشی، استفاده از اعضای هیأت علمی متخصص و با تجربه، ارائه کاربردی دروس، پوشش کامل سرفصل های آموزشی، رعایت دقیق تقویم آموزشی و ارائه ی با کیفیت دروس نظری و عملی در دستور کار حوزه آموزش قرار دارد. این رویکرد باعث شده است دانشجویان واحد خمینی شهر در سطح علمی بسیار خوبی قرار داشته باشند و فارغ التحصیلان ممتاز این واحد دانشگاهی گواه خوبی بر این مطلب هستند.

در حوزه پژوهش چطور؟

حیدری: ارتقاء کیفیت فعالیت های پژوهشی جزء وظیفه ذاتی و بنیادین ماست. این معاونت به عنوان سکاندار ارکان پژوهش، ارتقاء کیفیت مقالات منتشر شده، هدایت بیش از ۸۰۰ پایان نامه ارشد و دکتری در یک سال به سمت حل مسائل کاربردی، هدفمندی طرح های پژوهشی در راستای حل نیازهای اساسی جامعه، توسعه طرح های برون دانشگاهی، توسعه مرکز رشد و اهمیت بخشیدن به اقتصاد دانش بنیان و تجاری سازی، توسعه ی آزمایشگاه های همکار استاندارد، تسهیل در راه اندازی و فعالیت انجمن های علمی و ارتقاء مجلات واحد را در برنامه کار حوزه پژوهش قرار داده است.

موفقیت شاخص پژوهشی این واحد دانشگاهی در سال اخیر، تأسیس و راه اندازی مرکز بین المللی تحقیقات و مطالعات  سنگ های ساختمانی ایران است. ایجاد این مرکز در واحد خمینی شهر به عنوان قطب سنگ ایران بستر خوبی را برای ارتباط دانشگاه با صنعت سنگ ایران و جهان فراهم کرده است و فرصت مناسبی را برای ارتقاء فعالیت پژوهشی دانشجویان و اعضای هیأت علمی دانشگاه فراهم ساخته است.

از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید سپاسگزاریم.

حیدری: من هم از تلاش شما و انعکاس قابلیت ها و توانمندی های دانشگاه آزاد اسلامی توسط خبر گزاری آنا صمیمانه تشکر می کنم.

آغاز پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی در مقطع کارشناسی پیوسته و کاردانی ناپیوسته نیمسال اول  ۹۹_۹۸ دانشگاه آزاداسلامی

براساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب ۱۰ شهریورماه ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی و مصوبات …